Vinç kiralama

Vinçler esas olarak ağır inşaat işleri (ancak daha küçük ölçekli atölye vinçleri de vardır) ve her türlü kaldırma görevi içindir.

Kablolar ve makaralarla donatılmış ve temel mekanik ilkelerin uygulanmasına dayanan bir vinç, hiçbir insanın çalışma kapasitesinin kaldıramayacağı yükleri kaldırabilir ve indirebilir.

Vinç tasarımı, çok çeşitli endüstriyel ihtiyaçların taleplerini karşılayacak şekilde gelişmiştir ve modern vinçler, bazen insan işçiler için tehlikeli olabilecek ortamlarda karmaşık kaldırma işlerini gerçekleştirmek için genellikle basit sistemleri koordine eder.

vinç nedir

Vinç nedir?

Vinçlerin tarihi

Vinç, antik çağlardan beri çeşitli görevleri yerine getirmek için kullanılan yük desteğinin ""evrimidir"".

Sümerler ve Keldaniler tarafından vinç benzeri makinelerin kullanıldığının kanıtlandığı ve bu bilgiyi Mısırlılara aktaran eski belgeler var.

Antik Yunanistan: İlk vinçler, insanlar veya hayvanlar tarafından yönlendirilen antik Yunanistan'da icat edildi. Bu vinçler ağırlıklı olarak yüksek binaların yapımında kullanılıyordu. Daha sonra, daha yüksek ağırlık kaldırmaya izin vermek için kasnaklar kullanılarak daha büyük vinçler geliştirildi.

vinç nedir

Orta Çağ: Yüksek Orta Çağ'da limanlarda ve tersanelerde gemilerin istiflenmesi ve inşası için kullanılır. Bazıları ek stabilite sağlamak için taş kulelere demirli olarak inşa edildi.

İlk vinçler ahşaptan yapılmıştır, ancak sanayi devriminin gelişinden bu yana en yaygın kullanılan malzemeler dökme demir ve çeliktir.

vinç nedir

Mekanik vinç

Bir vinç nasıl çalışır?

Verimli çalışması ve hayati istikrarını korumak için tüm vinçler fizik yasalarına uymalıdır. Bu konuda en önemli iki husus, vincin kapasitesini aşan ağırlıkları hareket ettirmemesi ve makine mesnedi üzerinde meydana gelen ani hareketlerin mümkün olduğu kadar ortadan kaldırılmasıdır.

O nasıl çalışır? Bir vinç nesneleri kaldırabilir, çünkü yük karşı ağırlık tarafından dengelenir ve vincin stabilizasyonu ile sonuçlanır, bu da onun yükünü kaldırmasına ve hareket ettirmesine izin verir.

vinç nedir

Motorlu vinç

Vinçler genellikle elektrik motorları, hidrolik güç veya içten yanmalı motorlarla çalıştırılıyor ancak hızlı teknolojik gelişme, gelecekte başka bir gıda türünü görmemizi sağlayacak.

Vinç türleri

Günümüzün inşaatı, endüstriyel kültürün önemli bir parçası, çeşitliliğinin ve karmaşıklığının bir tezahürü ve toplumun çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için inşa edilmiş çok çeşitli ortamlar üretebilen doğal güçler üzerindeki ustalığının bir ölçüsüdür. Vinçler inşaat sektöründeki en önemli ekipmanlardan bazılarıdır.

Modern inşaat makineleri arasında sabit kule vinçleri, büyük tersane portal vinçleri, kamyona monte vinçler ve daha fazlası bulunur. Farklı vinç türleri çok farklı şekillerde çalışır, bu nedenle her inşaat vinci, tasarlandığı işe mükemmel şekilde uyum sağlar.

vinç nedir

Kule vinci

Bu tip vinç normalde kentsel şantiyelerde kullanılır. Bu makine zemine sabitlenmiştir ve bina yapımında yaygın olarak kullanılan en uygun yükseklik ve kaldırma kapasitesi karışımını sağlar.

Merkezi bir kuleden, biri kaldırılacak ağır yükleri asmak için kullanılan, diğeri ise karşı ağırlık görevi gören iki yatay kol ortaya çıkar. Kule vinci, vincin tepesinde oturan veya makineyi yerden çalıştırmak için bir uzaktan kumanda sistemi kullanan bir kişi tarafından kontrol edilir.

Mobil vinç

Mobil vinçler genellikle araçlarda bulunur, ancak demiryolu işleri için kullanılan vinçler, raylar üzerinde hareket edecek şekilde uyarlanmıştır ve su yolu köprülerinde inşaat işleri için kullanıldığında mavnalara birkaç vinç takılabilir.

Kaldırma kolu normalde gerektiğinde kaldırmaya ve indirgemeye izin verecek şekilde mafsallıdır. Normalde bu, bir kablo sistemi veya hidrolik mekanizmalar aracılığıyla sağlanır ve tüm mobil yapı, çalışması sırasında daha fazla stabilite sağlamak için bir desteğe bağlanabilir.

Atölye vinci

Bu tip vinçler günlük aktivitelerde ve hassas işlerde kullanılmaktadır. Son derece uygun maliyetli olan atölye vinçleri, imalat alanlarında geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Araç bakım çalışmaları, makine yükleme ve çeşitli takım değiştirme türleri için mükemmeldirler.

teleskopik vinç

Hidrolik bir mekanizma ile tahrik edilen teleskopik bir vinç, vincin yüksekliğini değiştirmek için kolayca uzatılabilen ve geri çekilebilen bir dizi eşmerkezli boru şeklinde kola sahiptir.

Genellikle hareketlidir, bu uyarlanabilir vinçler, dar alanlarda verimli performans gösteren kompakt ünitelerdir.

Statik vinç

“Statik” kelimesi, vincin taşınmak yerine belirli bir yere kurulması özelliğini ifade eder. Bu tip vinçler ile mobil vinçler arasındaki en belirgin fark budur. Bu kategoride kule vinci gibi çeşitli vinç türleri bulunmaktadır.

Köprü vinci

Bu vinç, son derece ağır endüstriyel yükleri manevra yapmak ve kaldırmak için güçlü bir portal kullanır. Bu vinç türü, sağlam özelliklerinin onları temel unsurlar haline getirdiği fabrikalarda ve tersanelerde kullanılır.

paletli vinç

Paletli araçlara akuple edilen özel bir mobil vinç türüdür, bu tip vinçler genel araçların hareket ettirilemeyeceği kat tiplerinde kullanılabilir. Bu vinç, karşı ağırlık olarak çok iyi hizmet veren geniş tabanı nedeniyle genellikle çok kararlıdır. Zorlu zeminlerde ağır yükleri hareket ettirme kabiliyetlerinin zor olduğu binaların ilk aşamasında binalarda çok faydalıdırlar.

Hava vinçleri

Bu tür vinçler, bir uçağın parçası oldukları için muhtemelen herhangi bir vinçten daha yüksek bir menzil sunar. Vinçler, normalde konteynırları, prefabrike veya geçici binaları ve ahşap plakaları kaldırmak için kullanılan kaldırma mekanizmasıyla bir helikoptere bağlanır. Bu helikopterler, başka hiçbir vincin “yerinde” kullanılamayacağı alanlar ve Vinç kiralama yolların olmadığı alanlar da dahil olmak üzere çok çeşitli senaryolarda görev yapabilir.


Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started